2 en 3 januari

En zo is het al weer 4 januari. In 48 uur van het Nederlandse koude grijze miezer weer naar de warme Peruaanse Dakar dynamiek.

2 januari,

Een mooie dag om “d’r even in te komen”.

In het vliegtuig konden nog wat ontbrekende Oud en Nieuw uurtjes “bijgepakt” worden. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt ;)

2 Januari hebben we het team even moeten opsplitsen. Aan het eind van de ochtend was er voor Richard, Jan en Raph een belangrijke afspraak ingepland met Andrés Angeles Bachet. Hij is nationaal Brigadier General CBP van het Cuerpo General de Bomberos Voluntarios del Perú (CGBVP). Hij en nog enkele andere nationale hoogwaardigheidsbekleders zullen 5 januari overigens ook op de donatie ceremonie in The Dakar Village aanwezig zijn.

Details houden jullie nog even tegoed maar hierbij vast enkele foto’s.

Overigens was er uiteindelijk natuurlijk ontspanning voor iedereen.

 

3 januari,

Vroeg op … er moet een hoop gebeuren.

Na de nodige ontspanning en team building breekt vandaag een belangrijke dag aan. We gaan de trucks halen. Na een vroeg ontbijt moesten we ons zo snel mogelijk uit de voeten maken omdat we zo vroeg mogelijk in de haven wilde zijn. Om dit te realiseren moesten we de ochtendspits van Lima zien te ontwijken. Trust me, onze drukste spits ever is er niks bij. Ook niet qua chaos trouwens 😳

Geheel in Zuid Amerikaanse stijl met vertraging, stempels, papierwerk en een ‘snufje’ bureaucratie konden we de trucks ophalen.

Vervolgens zo snel mogelijk terug naar het bivak. Uitpakken, inrichten, sleutelen, checken, inventariseren, organiseren …. én uiteindelijk ook nog een tour langs enkele kazernes.

Vandaag 4 januari,

Weer vroeg op … WE GAAN TESTEN !!!!

…. maar ja daar heb ik natuurlijk nog niets over ….

(Hoewel ik uit betrouwbare bron vernomen heb, dat Mac een snowboard (!) meegenomen heeft)