Dakar 2024: Een Nieuwe Uitdaging voor het Firemen Dakarteam

Het Firemen Dakarteam, het team waar rallyracen en brandweer samenkomen, maakt zich op voor de Dakar Rally van 2024. Het team, bestaande uit actieve en niet-actieve brandweerlieden, behaalde tijdens Dakar 2023 een indrukwekkende 8e plaats – het beste resultaat ooit, dit zelfs met de eerste week vol tegenslagen. Het succes werd mede mogelijk gemaakt door hun gloednieuwe Iveco Powerstar, ontworpen en gebouwd door MM Technology, uiteraard in brandweerkleuren. Het team kijkt vol verwachting uit naar de nieuwe uitdagingen die route van Dakar 2024 zal brengen.

Dakar 2024: Een Route Vol Uitdagingen

De Dakar Rally van 2024, voor de vijfde maal georganiseerd in Saudi-Arabië, belooft een van de meest veeleisende edities tot nu toe te worden. Na een start in AlUla, waar de deelnemers direct de hitte zullen voelen, wacht hen een bijzondere uitdaging: een 48-uurs etappe verdeeld over twee dagen. Hierbij zijn de deelnemers verspreid over acht bivaks en grotendeels op zichzelf aangewezen. De rustdag in Riyad biedt slechts een kort moment van verademing, want de route naar de finish in Yanbu zit vol met navigatie-uitdagingen die op elk moment voor een ommekeer kunnen zorgen.

AlUla: Een Historische plek

AlUla, een stad met een rijke historie, vormt opnieuw een belangrijk onderdeel van de Dakar Rally. Deze locatie, bekend om zijn archeologische sites en Nabateaanse tempels, biedt de deelnemers een adembenemend landschap.

Een Route van Uitdagingen

De Dakar 2024 omvat een proloog, 12 etappes en in totaal 14 dagen van racen. Met een totale afstand van ongeveer 5,000 kilometer aan special stages. Negen bivaks worden opgezet langs een breed traject dat loopt van west naar oost, waarbij de route verschillende keren wordt gekruist.

De 48-Uur Etappe: Een Nieuwe Uitdaging

Deze nieuwe etappeformule, verdeeld over twee dagen, stelt de deelnemers voor unieke uitdagingen. De deelnemers moeten stoppen om 16:00 uur in het dichtstbijzijnde bivak, om de volgende dag om 07:00 uur weer te vertrekken. Na ongeveer 600 kilometer wordt de balans opgemaakt.

De Leegte van het Empty Quarter

De immense woestijn van het Empty Quarter vormt het toneel voor de unieke 48-uurs etappe, met een aparte route voor de motoren en quads enerzijds, en auto’s en vrachtwagens anderzijds. Dit nieuwe format belooft een ongekende uitdaging voor alle deelnemers.

Laatste Voorbereidingen voor het Firemen Dakarteam

Terwijl de Dakar 2024 nadert, is het Firemen Dakarteam druk bezig met de laatste voorbereidingen. Elk detail wordt zorgvuldig nagegaan om ervoor te zorgen dat alles gereed is voor transport naar Saudi-Arabië. Dat Dakar 2024 dichtbij komt is binnen het team voelbaar. We kijken erg uit naar de start van Dakar 2024 en zijn klaar om te starten.