10 januari – niet zonder slag of stoot

Zoals aangekondigd, niet de marathon etappe, maar wel een flinke. We staan weer aan de start. Maar weet je nog dat ik aangaf dat het de Dakar is. En dat alles nog kan gebeuren? Dat blijkt dus ook gebeurd …

Geen bloed, veel zweet en tranen van geluk

Dakar spanning van begin tot eind.

Geluk, kennis, kunde en een nacht noeste arbeid dat waren de ingrediënten voor de start voor de komende special.

In eerste instantie zijn we wat tijd verloren vanwege een lekke band. Grote scherpe steen over het hoofd gezien en toen was het direct raak.

“Zonde van de tijd, maar geen man over boord”

Een ervaring rijker,

Helaas ging het vervolgens wel écht fout.

In een smalle geul van een bredere canyon kwam de zijkant van die geul té snel en té stijl omhoog waardoor de truck in de vaart gekanteld is.

Tuurlijk is er de nodige schade: lampen, raam, elastieken, zeil, spiegel. Gelukkig allemaal materiaal en verder niks aan het team.

Uiteindelijk zijn we er gelukkig tóch weer uitgekomen. Overigens hebben we van deze struggle video materiaal dus hou onze Facebook in de gaten. Dat zullen we later vandaag online zetten.

Maar nu eerst naar de start van de vierde

 

 

Special stage 4
Het eerste gedeelte van de marathon etappe … het monster van de Dakar.

De marathon houdt in dat het team vanavond in een afgesloten bivak overnacht, dus zonder enige vorm van technische assistentie/ondersteuning. En vervolgens morgen via een andere route weer terug naar Arequipa.

Quote van de organisatie:
“One day after gruelling stage 3 turned the general classification on its head, the competitors face another big challenge to get to Moquegua or Tacna. Stage 4 is a marathon stage, in which participants will be unable to call on their assistance crews to repair their vehicles in the bivouac. Competitors will have to take good care of their machines… or pay the…”

De marathon ziet er dan als volgt uit:

  • 10 januari
    • Arequipa > Tacna
    • Liaison > 259 km – Special > 405 km
  • 11 januari
    • Tacna > Arequipa
    • Liaison > 197 km – Special > 517 km

We staan vandaag als 18e op de startlijst, en over een klein uurtje gaan de eerste truck teams weer op pad.