1 Januari

We zijn net op weg in de eerste etappe op de eerste dag van het nieuwe jaar.

En daarom eerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, namens het Firemen Dakarteam!

Het was een vroeg vertrek met het team vanuit Eindhoven Airport de dag na Kerst. Er was een Pools charter geregeld die vol zat met Nederlandse Dakarteams. En dus was het in de vertrekhal een jaarlijks weerzien van vele bekenden. Na 6,5 uur zetten we voet op Saudi bodem en wel in Yanbu. Met bussen werden we naar het hotel gebracht, nog even een rustig nachtje voor het begin van de Dakar 2023!

Na een heerlijk ontbijt stonden de vertrouwde rode voertuigen welke Jan, Richard en Chris al hadden opgehaald in de haven voor de deur van het hotel.  Met een heerlijk zonnetje aan de strakblauwe lucht gingen we op weg naar het Sea Camp. Het eerste bivak aan de Rode Zee. Hier zullen we dan ook eerste week verblijven om de nodige track &t race apparatuur in te bouwen en de administratieve checks.

Het blijft altijd een gemis om Oud & Nieuw zonder familie of vrienden te vieren, en dus proberen we er in het bivak er het beste van te maken. Met wat kaarsje op tafel en een glaasje ‘vieren’ de jaarwisseling met elkaar zonder vuurwerk maar wel met getoeter van de Dakar-voertuigen om 00.00 uur.

En dan is het zover; de officiële opening van de 45e editie van de Dakar met de start van de Proloog. Maar eerst nog even het voorstellen van de teams op het podium en uiteraard een foto van Richard, Mark en Jan voor onze ‘ Arnold’. Met gebalde vuisten en een overwinning yell stappen de mannen vol vertrouwen weer in de truck om direct hierna de 13 kilometer lange track te rijden voor de startpositie voor de eerste etappe van de volgende dag. Het is een snel parcours met vele haakse bochten langs de Rode Zee. We eindigen op de 20e plek.

Na een korte nacht was het al snel rumoerig op het bivak. Ronkende motoren, laatste werkzaamheden, aankleden en met een laatste ‘good luck’ vertrekken de mannen vanaf het bivak richting start. De Dakar 2023 is begonnen.

We houden jullie op de hoogte!!